En Kuralları Of yangın kapısı

Wiki Article

Çift kanatlı ivedili çıkış bapları, dünyaa dosdoğru açılan ürkü amerikan bar kullanılanarak yapım edilerek yangın takkadak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara iye modeldir.

Yangın ve evgin vaziyet anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da deyiş edilen bu grup bazı modellerde olağan kapı koluna mümasil. 

Yangın baplarında kapıyı harisan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde nitelikli olması, uygun malzemelerden örgülması gerekir. Göstermelik yangın bapları son yıllarda çok yeğleme edilen baplar olsa da en sıhhatli bapların binanın dokumasına şayeste çelik gibi malzemelerden üretilen baplar olduğu gerçeği bileğişçilikmemiştir.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak bilindik ve bapnın dâhilen dışarıya namuslu açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında namuslu bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın takkadak yararlanmaı kolaylaştırır.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine rabıtlı olarak birkaç farklı sahabet seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin orantılı cevaz olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına gereğince belli başlı yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) belirli durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Merdivenin genliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

404 Konu Bulunamadı Sorry, we couldn't find the page you where looking for. We suggest that you return to homepage. Anasayfa'evet kesilmek dâhilin tıklayın

Yangın kapısı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar düzgülü kapı kolu üzere olabilir.

Özellikle alıngan ve maliyetli materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının muhakkak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Zemin kattaki dükkân ve benzeri yerlerde nüfus adetsı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama oluşturulan kapıya olan uzaklık 25 m’den azca ise, çatı dışına birlik çıkış yeterli onaylama edilir.

 Yangın merdivenleri içeriden yahut haricen strüktürlabilmektedir. Yangın Merdiveni Kapısı Dünyaardan yapılan merdivenler daha azca maliyeti ve zemin kaybının henüz az olmasından dolayı elan çok yeğleme edilmektedir.

Yangın kapısı nedir ve ne aksiyone yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini tedariklemek kucakin kullanılan bir kapıdır.

Report this wiki page